DE GESCHIEDENIS VAN BUGATTI

Bugatti werd in 1909 opgericht door de Italiaan 
Ettore Bugatti in een verlaten verf fabriek in het Franse Molsheim. Het waren moeilijke jaren mede doordat Ettore Bugatti tijdens de Eerste Wereldoorlog werd uitgezonden. Maar Bugatti werd erg succesvol in de racerij! Waaronder in de beginjaren van de Grand Prix, de voorloper van de Formule 1 Grand Prix. 
De aller eerste Grand Prix van Monaco werd in 1929 gewonnen door een auto van Bugatti. 
Ook wonnen ze de 24 uur van Le Mans in 1937 en 1939. Maar Bugatti kreeg te maken met vele tegenslagen. Nadat de zoon van Ettore Bugatti, Jean Bugatti op 30 jarige leeftijd overleed tijdens het testen van de Type 57 omdat hij tegen een boom was aangereden nadat hij een fietser had ontweken bleek dat het keerpunt te zijn voor het bedrijf. De fabriek in Molsheim werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en Ettore Bugatti overleed in 1947.  Bugatti stopte officieel met alle werkzaamheden in 1952. 39 jaar later werd er op 15 september 1991 in het Paleis van Versailles een nieuw model onthuld, de Bugatti EB110. (Ettore Bugatti 110), ter ere van de 110e verjaardag van Ettore Bugatti. Maar ondanks de vele innovaties was de auto in die tijd geen groot succes en werden er maar 139 auto's verkocht.
Na de overname van de Volkswagen Group bracht Bugatti in 2005 weer een nieuw model op de markt:
de Veyron 16.4. De Veyron was succesvoller dan zijn voorganger uit 1991. Vandaag de dag is Bugatti overgenomen door een joint venture die bestaat uit Porsche en de Kroatische autofabrikant Rimac
en is Bugatti naast de succesvolle huidige modellen ook enorm geliefd bij de verzamelaars. Mede dankzij zijn rijke geschiedenis en waarde vastheid van de sportauto's. Bent u op zoek naar een Bugatti, Begin een gesprek met ons aan via een van onze contact kanalen en wij helpen u graag!

Ettore Bugatti

Verschillende collectie Bugatti's vindt u op onze website, de kans dat wij de Bugatti vinden word aangeven met:
100%, 75%, 50%, 25% en 0%.
Maar uiteraard kunt u ook een zoekopdracht aan ons doorgeven over een Bugatti die niet op onze website staat vermeldt.


Vooroorlogse Bugatti's

Onder leiding van Ettore Bugatti 


Bugatti 1951 - 1952

Onder leiding van Roland Bugatti


Bugatti 1991 - 1995

Onder leiding van Romano Artioli


Bugatti 1998 - Heden

Onder leiding van de Volkswagen groep

Bugatti is sinds 5 juli 2021 verkocht aan een joint venture die bestaat uit Porsche en de Kroartische autofabrikant Rimac

"Een kleine greep Bugatti uitvoeringen tonen wij op onze website,

Geef tijdens ons gesprek aan naar welke uitvoering en carrosserie u op zoek bent.
Bijvoorbeeld een Bugatti Veyron Super Sport.
Alle gegevens over de auto die u nog niet weet dat is helemaal niet erg en kunt u open houden,
daar kijken wij samen naar."