DE GESCHIEDENIS VAN LAMBORGHINI

Ferruccio Lamborghini, een succesvolle tractor fabrikant en een goede klant van Ferrari, kwam tijdens een toevallige ontmoeting met Enzo Ferrari in discussie over de koppeling van zijn Ferrari's. Het exacte verhaal verschillen de geschiedenisboeken van mening maar door twee intervieuws van Ferruccio bij de Automobiles Classiques en in het Britse autoblad Thoroughbred & Classic Cars schijnt het dat Enzo chagarijnig antwoorde op Ferruccio en met hem in discussie ging. Sneren van Enzo zoals “De koppeling is niet het probleem. Het probleem is dat jij niet weet hoe je met een Ferrari moet rijden”, "De Koning van België zat hier laatst ook te wachten, dus wie denkt meneer Lamborghini wel niet dat hij is?" over de lange wachttijden van het repareren van Ferruccio's Ferrari's en "Laat mij auto’s maken. Dan houd jij het bij tractoren” schijnen in de felle discussie gezegd te zijn.
De minstens zo koppige en eigenwijze Lamborghini besluit hierop het tegenwil te bewijzen en nadat hij de koppelingsproblemen van zijn Ferrari 250 GT zelf verholpen en verbeterd had door er een grotere in te zetten van Borg & Beck verving hij ook de cilinderkoppen, dubbele nokkenassen en monteerde hij zes andere carburateurs. Ferruccio beweerd dat hij meermaals met de aangepaste Ferrari naar de Ferrari-fabriek van Maranello is gereden en net zo lang bleef wachten bij de oprit totdat hij een test Ferrari met het Prova MO kenteken zag rijden. "Ik ging achter ze aan," beweerde Ferruccio in het interview met Thoroughbred & Classic Cars, "en als we dan op een snelheid zaten van zo'n 230 of 240 km/u, reed ik met zo'n 25km/h verschil bij ze weg"!... Maar dat was niet genoeg voor Ferruccio en met de gedachte over Enzo's opmerkingen besloot hij wraak te nemen door zijn eigen automerk op te richten. Nadat hij Giotto Bizzarinni, die onder meer meewerkte aan het ontwerp van de Ferrari 250 GTO binnen had gehaald bij Lamborghini, vroeg hij hem een 3,5 liter grote V12 te ontwerpen. Elke extra pk die deze motor meer had dan de V12 van Ferrari leverde hem een bonus op. Met een totaal van 370 pk werd Giotto daarmee goed betaald! Het zijn beroemde en mooie verhalen. Toen al niet verifieerbaar, nu al helemaal niet meer, Aangezien zowel Enzo als Ferruccio niet meer in leven zijn. Belangrijk om te vertellen is dat Enzo Ferrari het verhaal destijds altijd heeft ontkent, maar wel toegaf dat de meningsverschillen met Ferruccio hem een goede klant koste. Wilt u een Lamborghini kopen, een automerk met een rijke geschiedenis vol mooie verhalen en tegenwoordig erg geliefd onder de autoliefhebbers. Een merk waar vrijwel elke carrosserie kleur goed bij staat! Neem dan contact met ons op en samen maken wij een mooi nieuw verhaal met de koop van uw nieuwe Lamborghini die binnenkort dan bij u in de garage staat!

Ferruccio Lamborghini

Verschillende collectie Lamborghini's vindt u op onze website, de kans dat wij de Lamborghini vinden word aangeven met:
100%, 75%, 50%, 25% en 0%.
Maar uiteraard kunt u ook een zoekopdracht aan ons doorgeven over een Lamborghini die niet op onze website staat vermeldt.


Lamborghini's

Uit de jaren '60


Lamborghini's

Uit de jaren '70


Lamborghini's

Uit de jaren '80


Lamborghini's

Uit de jaren '90


Lamborghini's

Uit de jaren '00


Lamborghini's

Uit de jaren '10


Lamborghini's

Uit de jaren '20

"Een kleine greep Lamborghini uitvoeringen tonen wij op onze website,

Geef tijdens ons gesprek aan naar welke uitvoering en carrosserie u op zoek bent.
Bijvoorbeeld een Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce.
Alle gegevens over de auto die u nog niet weet dat is helemaal niet erg en kunt u open houden,
daar kijken wij samen naar."