Horacio Pagani werd geboren op 10 november 1955 in Casilda, Argentinië. Op zijn vijftiende knutselde hij al zijn eigen zelfgebouwde auto in elkaar en op zijn twintigste een zelfbouw Formule 2 auto. Pagani opent al op vroege leeftijd een winkeltje waar hij van simpele blokken hout gestroomlijnde automodellen maakt. Maar zijn ambities zijn groter. Daarom besluit hij in 1982 te verhuizen naar Italië, waar hij nadat hij heeft gewerkt bij het Formule 3 team van Renault aan de slag kan voor Lamborghini. Hij start onder aan de ladder, maar werkt zich omhoog. Uiteindelijk word Pagani chief engineer en is verantwoordelijk voor de Lamborghini 25th Anniversary Countach, die een groot succes werd. Hij experimenteerd druk met het gebruik van nieuwe composietmaterialen. Zo probeert hij om Lamborghini een autoclave te laten kopen, zodat er onderdelen van carbon gemaakt konden worden. 

Horacio Pagani

Lamborghini ziet daar geen toekomst in en gaat niet op Pagani's voorstel in, Ferrari had ten slotte ook geen autoclave. En toen de Golfoorlog uitbrak trok Lambo-eigenaar Chrysler de stekker uit alle lopende projecten met vernieuwende materialen. Pagani besluit dat dit het moment is om te starten met het bouwen van zijn eigen supercar. Een supercar die voldoet aan alle eisen en wensen in de ogen van Horacio Pagani. Hij sprokkelt geld bij elkaar om zelf een autoclave te kunnen kopen en start zijn eigen consultant bedrijf Modena Design op. Al snel levert hij carbon-onderdelen aan diverse Formule 1-teams. Maar zijn droom was natuurlijk zijn eigen supercar! In 1992 start hij daarom met Pagani Automobili S.p.A. en na zeven jaar onthult hij zijn eerste supercar voor het grote publiek, de Pagani Zonda. Toen het succes van de Zonda aansloeg kwam Pagani met de Zonda HP Barchetta die werd onthuld op Concours d’Elegance in Pebble Beach. Met een oplage van maar drie exemplaren was het de duurste auto ter wereld met een bedrag van rond de 15 miljoen euro en hij was in die tijd dus duurder dan op dat moment de duurste nieuwe auto ter wereld,
de Rolls Royce Sweptail. De opvolger van de Zonda werd de Huayra (je spreekt het uit als Waira), en inmiddels zitten we in het Utopia tijdperk. Pagani is niet meer weg te denken in de supercar wereld. Exemplaren zijn zeer schaars om aan te komen en enorm geliefd bij verzamelaars. Om uw eigen Pagani te kunnen kopen komt een hoop bij kijken. Wij kunnen u daar volledig in ontzorgen, neem contact met ons op en wij helpen u graag!


"Een groot deel Pagani's tonen wij op onze website,

Maar geef in het invulformulier aan welke uitvoering en carrosserie u wilt hebben.
Bijvoorbeeld een Pagani Zonda C-12 S Roadster."
Greeting Robbin

Pagani Zonda

De eerste generatie Pagani's


Pagani Huayra

De tweede generatie Pagani's


Pagani Utopia

De derde generatie Pagani's